0

Welke diersoorten zijn er

Uiteraard kost het dier zelf ook geld. Deze kosten zijn in principe eenmalig, maar kunnen flink oplopen. Op de kosten willen besparen door bijvoorbeeld een goedkoop pupje te kopen via internet in plaats van een dure via een rasvereniging kan in sommige gevallen duurkoop blijken, wanneer u osco later geld kwijt bent aan dierenarts of gedragstherapeut. Er zijn ook kosten die steeds terugkeren, zoals voer, een bodembedekker en elektriciteit voor licht en warmte. Verder kunt u denken aan kosten voor gebitscontrole en behandeling, tekenbestrijding, vaccinaties en (preventieve) parasietbehandelingen die regelmatig herhaald moeten worden. Wilt u een hond aanschaffen, dan kan het zijn dat de gemeente waarin u woont hondenbelasting heft. Sommige honden moeten van tijd tot tijd naar een trimsalon om hun vacht te laten bijhouden. Doet u dat niet dan kan het dier last krijgen van knopen en klitten in het haar, wat pijnlijk kan zijn voor de hond en uiteindelijk zelfs ontstekingen kan veroorzaken. Bij een aantal dieren, zoals konijnen en knaagdieren, moet de nagels regelmatig geknipt worden. Dat kunt u eventueel laten doen door een dierenarts. Paarden en ezels hoeven weliswaar niet naar een trimsalon, maar moeten wel regelmatig bekapt worden door een hoefsmid. De hoeven van schapen en geiten moeten regelmatig worden bijgewerkt en schapen moeten natuurlijk geschoren worden, dit zijn dingen die u beter aan een professional kunt overlaten. Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u ook voor onverwachte uitgaven kunt komen te staan, bijvoorbeeld als uw dier ziek is en naar de dierenarts moet.

welke diersoorten zijn er

De leukste dierenparken van Nederland

Misschien kunt u een fitnessapparaat dagje meekijken? In de huisdierenbijsluiters leest u alle basisinformatie die u moet weten voor u een bepaalde diersoort kiest. Het hebben van een huisdier neemt bepaalde consequenties met zich mee. U moet er bijvoorbeeld tijd en licht geld in steken om het dier goed te kunnen verzorgen, en soms moet u er dingen voor laten. Hieronder leest u een aantal zaken die u moet overwegen. Eenmalige en vaste kosten, een huisdier kost geld. Dat begint bij de aanschaf. Afhankelijk van het soort dier dat u wilt kopen, heeft u bijvoorbeeld een mand, een kooi, een aquarium of een terrarium nodig. Dit moet ook worden ingericht met bijvoorbeeld een ligkussen, zitstokken, spiegeltjes, tredmolentjes of planten. Dikwijls heeft u ook eet- en drinkbakjes nodig en soms ook verwarming en verlichting.

welke diersoorten zijn er

waarderen, is niet vanzelfsprekend. Het kan ook zijn dat u een dier wilt kopen dat ze eng vinden. Niet iedereen is gecharmeerd van bijvoorbeeld slangen en vogelspinnen. Overleggen met de buren en vertellen welke voorzorgsmaatregelen u neemt om te voorkomen dat uw nieuwe huisgenoten een burenbezoekje kunnen brengen, kan verstandig zijn. Een voorwaarde om goed voor een dier te kunnen zorgen, is dat u voldoende kennis heeft van de behoeften en verzorging van een dier. Voordat u een dier daadwerkelijk aanschaft, moet u daar dus tijd en energie in stoppen. Niet elk dier is voor een beginner geschikt. Twijfelt u of een bepaald huisdier geschikt is voor u, neem dan eens contact op met iemand die zon dier heeft. Hij of zij kan u vanuit de praktijk vertellen wat er bij het houden van het dier komt kijken.

Lijst van giftige diersoorten - wikipedia

Home - nationale databank Flora en fauna

Dan is het verstandig om goed te laten testen waar u precies allergisch voor bent, voordat u een huisdier aanschaft. De kans is groot dat u ook allergisch zult reageren op een andere diersoort. En ook als pijn u op dit moment nog niet allergisch bent voor de griekse diersoort van uw keuze, bestaat de mogelijkheid dat u deze allergie zult gaan ontwikkelen. Dat is altijd mogelijk, maar als u aanleg heeft voor allergieën is het risico groter. Een allergoloog kan u advies geven over wat in uw situatie het beste. Vaak is het wel mogelijk om bijvoorbeeld vissen of een reptiel te houden als u allergisch bent voor een dier met haren of veren, maar soms wordt helemaal afgeraden om een huisdier te houden. Lees hierover meer in de Praktische informatie over 'Allergie voor huisdieren'. Wat vinden de buren ervan? Natuurlijk staat het u vrij om een huisdier te kopen, maar het kan verstandig zijn om er bij stil te staan wat de buren er eigenlijk van vinden. Een kat in huis is leuk, maar of de buren zo blij zijn met uw nieuwe aanwinst als deze steeds zijn behoeften bij hen in de tuin doet, is zeer de vraag.

En een dier dat heel veel geluid produceert, is misschien voor uzelf niet zo prettig in de slaapkamer. Wat vinden huisgenoten ervan? Als u huisgenoten heeft, dan is het belangrijk dat niet alleen uzelf enthousiast bent over een huisdier, maar de huisgenoten ook. Vraag daarom van tevoren hoe zij tegen een huisdier aankijken. Misschien wil iedereen wel een ander soort dier? In dat geval is het belangrijk om samen een keuze te maken waar iedereen zich in kan vinden. Is iedereen enthousiast, dan willen ze misschien ook wel helpen bij de verzorging van het dier. Zijn uw huisgenoten niet erg enthousiast, dan kunt u zich afvragen of u toch een huisdier moet willen aanschaffen. Ongeïnteresseerde blikken en snerende opmerkingen zijn niet leuk en kunnen er toe leiden dat u niet zoveel plezier aan het dier beleeft als u gehoopt had. Als huisgenoten bang zijn voor de door u gewenste diersoort, is het misschien een beter idee om dat dier niet te kopen. Allergie, bent u (of een van uw huisgenoten) allergisch voor een bepaalde diersoort?

Proefdieren - departement Omgeving

Kiest u voor een hond die als beweeglijk, energiek en ondernemend wordt omschreven, dan moet u er op rekenen dat dit dier u meer tijd kost dan een hond van een ras dat minder beweging nodig heeft. Een kat met lang haar moet regelmatig gekamd worden en daar bent u dus meer tijd aan kwijt dan aan een kortharige kat. Intelligente diersoorten moet men bovendien vaak bezig houden met bijvoorbeeld spelletjes. Ook dat kost tijd. Voldoende geschikte ruimte beschikbaar? Of een huisdier bij u past, is ook afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die het dier nodig heeft en die u het dier kunt bieden. Een hamster neemt niet zoveel plaats in beslag, maar een konijn heeft beduidend meer ruimte nodig. Bovendien is een konijn net als een aantal andere diersoorten een echt gezelschapsdier dat graag zijn hok deelt met een soortgenoot. En met zn tweetjes hebben zij weer wat meer ruimte nodig dan in hun eentje. De ruimte die een vogelkooi, aquarium of sporten terrarium inneemt, is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en soort dieren die u er in wilt houden. Verder moet u ook bedenken of de ruimte waar u een dier wilt houden geschikt is voor uzelf en het dier. Een vogel in de keuken houden kan niet, omdat er dampen kunnen vrijkomen die giftig voor het dier zijn. welke diersoorten zijn er

Als u denkt dat iemand een huisdier heel leuk zou vinden, biljartkeu geef hem dan bijvoorbeeld liever een leuk boek cadeau waarmee hij of zij van alles over dat huisdier te weten kan komen. En als het u nou toch echt heel leuk lijkt om het dier zelf te geven, overleg dan eerst met de ontvanger of die dat wel ziet zitten. Zo kan deze precies aangeven wat hij wel en niet wil, kan hij zich goed voorbereiden en bovendien delen in de voorpret. Ga het dier samen uitzoeken en maak daar een feestje van. U maakt iemand ten slotte pas echt blij met een dier als dat dier ook een goede match is! Om te weten of het bij u en uw levensstijl past om een huisdier te nemen, is er een aantal vragen waar u even bij stil moet staan. Een huisdier erbij is heel erg leuk, maar betekent ook dat u er nu én in de toekomst tijd voor vrij moet maken om het te verzorgen en om het aandacht te geven. Het is belangrijk om u dit te realiseren voordat u een huisdier koopt en u af te vragen hoeveel tijd u voor het dier beschikbaar heeft. Hoeveel tijd een huisdier u precies kost, is afhankelijk van het soort dier of het ras dat u kiest. De verzorging van een paard kost vanzelfsprekend veel meer tijd dan de verzorging van een cavia, maar ook een cavia wil met zekere regelmaat een schoon hok en aandacht.

Natuur als goede buur - agentschap voor Natuur en Bos

Het antwoord op de vraag waarom u een huisdier wilt hebben, is bovendien richtinggevend voor het soort of ras dat aan uw verwachtingen voldoet. De aanschaf van een huisdier moet een weloverwogen keuze zijn. U wilt er immers zeker van zijn voor dat u voldoende tijd en ruimte heeft voor een dier en dat u genoeg weet over het dier om er goed voor te kunnen zorgen. Een dier moet tenslotte bij u passen, u wilt er enthousiast over zijn en er van kunnen genieten. Helaas gebeurt het nog te vaak dat mensen bij bijvoorbeeld een verjaardag, een huwelijk of een andere gelegenheid een dier cadeau doen, zonder dit van te voren te overleggen met de toekomstige eigenaar. Die heeft daardoor geen gelegenheid om te bedenken of hij een dier wil, welk dier dan goed bij hem past en om zich voor te bereiden op de komst van een nieuwe huisgenoot. De nieuwe eigenaar kan dan ook behoorlijk met zon dier in zijn maag zitten als blijkt dat u als gever een ander idee had over het perfecte huisdier dan de ontvanger. De kans is daardoor aanzienlijk dat het dier in een asiel belandt. Het kan ook zijn dat het dier wel mag blijven, al is het maar omdat men de gulle gever niet voor het hoofd wil stoten, maar dat het onvoldoende zorg krijgt vanwege een gebrek aan tijd, kennis of interesse. Dat was natuurlijk helemaal niet wat u voor ogen had! Een dier cadeau geven is daarom geen goed idee.

welke diersoorten zijn er

Wilt u een maatje dat structuur in uw leven kan brengen? Wilt u een dier puisten omdat dit dier u in contact kan brengen met andere mensen, bijvoorbeeld doordat het uitgelaten moet worden? Wilt u een dier dat boeiend is om naar te kijken en interessant om u in te verdiepen? Soms spelen ook andere zaken mee: Sommige mensen willen een dier omdat dit een bepaalde status met zich meebrengt. Soms willen mensen zich onderscheiden van anderen. Anderen willen een dier vanwege het schattige uiterlijk. En soms wil men een bepaald dier omdat daar in de media veel over geschreven wordt. Laat u door zulke aspecten diarree niet beïnvloeden, maar probeer voor uzelf duidelijk te maken waarom u een huisdier wilt aanschaffen. Als u dit helder hebt, dan kunt u voor uzelf nagaan of dit de juiste motieven zijn om aan een huisdier te beginnen. Want als u eenmaal een dier aangeschaft heeft, dan heeft u daarmee ook de verantwoordelijkheid op u genomen om er goed voor te zorgen.

het aanschaffen van een huisdier

Veel mensen zijn gek op huisdieren. En wat is voor een verzending dierenliefhebber leuker dan een nieuw huisdier in huis? Maar voordat u een nieuw huisdier aanschaft, is het belangrijk om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo weet u zeker dat u een keuze maakt die bij u en uw situatie past. Het kan zijn dat u besluit dat u nu beter geen afvallen huisdier kunt kopen, bijvoorbeeld omdat het u teveel tijd kost of omdat u de kosten van een huisdier te hoog vindt. Het kan ook zijn dat u vindt dat een dier juist heel goed bij u en uw persoonlijke situatie past en dat een dier meer dan welkom. In dat geval heeft u, doordat u er van tevoren zorgvuldig over nagedacht heeft, een prima basis om goed voor uw nieuwe huisgenoot te kunnen zorgen. En dat is de beste garantie om samen een heel plezierige tijd tegemoet te gaan. Als u van plan bent om een huisdier aan te schaffen, is het belangrijk dat u zichzelf eerst de vraag stelt waaróm u graag een huisdier wilt. Bent u op zoek naar gezelligheid en zoekt u een dier dat u lekker kunt aaien en knuffelen?

Welke diersoorten zijn er
Rated 4/5 based on 614 reviews
SHARE

welke diersoorten zijn er Xototiry, Sat, May, 05, 2018

Sommige mensen zeggen, "Uitsterving is natuurlijk. 99.9 van alle plant- en diersoorten die ooit hebben bestaan, zijn uitgestorven.". We zouden ons niet zo druk moeten maken om enkele miljoenen uitstervingen heden ten dage. Het hoort allemaal bij het natuurlijk proces van leven op Aarde. Volgens dezelfde redenering zou het ons ook niets moeten kunnen schelen dat mensen jong sterven.

welke diersoorten zijn er Niguj, Sat, May, 05, 2018

Veel jonge mensen kunnen baat hebben bij de uitvoering van verantwoord ouderschap. Zij die het zo graag willen mogen terecht trots zijn op het aanvaarden van zowel de uitdaging als de verantwoordelijkheid van ouderschap van een bestaand kind. Het werk ter behoud en herstel van wat er van de aardes biosfeer over is zal niet af komen gedurende ons leven, dus het is van groot belang dat we jonge mensen includeren en hen een kans geven het werk voort te zetten. Echter, het creren van meer mensen om het werk voort te zetten is onnodig en werkt de productiviteit tegen. V: Wat is er zo erg aan als dieren uitsterven?

welke diersoorten zijn er Dunyvypy, Sat, May, 05, 2018

Klaagzangen van moeders en vaders die niet gerespecteerd worden door anderen die geven om de planeet Aarde zijn niet volledig uit de lucht gegrepen. Een mentaliteit van overal tegenaan schoppen overheerst onze maatschappij: identificeer de vijand en geef hem een schop. Omdat fokken de hevigste invloed heeft op de natuur die we kunnen hebben, zien sommigen ouders als vijanden van de planeet. Maar als we allemaal in cirkels blijven ronddraaien en elkaar een schop verkopen, gaan we alleen maar allemaal op ons gat. We hoeven niet allemaal hersenchirurgen te zijn om in te zien dat elkaar een schop verkopen niet de manier is om ons op andere gedachten te brengen.

welke diersoorten zijn er Vykumy, Sat, May, 05, 2018

Veel vhemt vrijwilligers en Aanhangers zijn ouders, die een bewustzijn bereikt hebben nadat zij al erfgenamen gemaakt hadden. En velen die niet gefokt hebben, waren eerder gelukkig dan dat zij zo goed waren. Het verleden is gebeurd. Wat er werkelijk toe doet is het aantal toekomstige nakomelingen dat we niet creren.

welke diersoorten zijn er Loxupok, Sat, May, 05, 2018

Ecologie, translated by/Vertaald door, marije feddema, v: Is ouderschap slecht voor de aardes ecologie? "Moederschap is een trots beroep" zo zegt de oude en wijze bumper sticker. Daar valt moeilijk over te twisten, behalve dan dat het ook geldt voor vaderschap. Ouderschap is n van de meeste kritieke en toch ondergewaardeerde ondernemingen die we vandaag de dag kunnen doen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: