0

Wasmachine schoonmaken met soda

Glas wordt mooi helder zonder strepen. Zeepoplossend je kunt de restaurant zeepresten uit tapijten of zetels die je net met zeep hebt behandeld, verwijderen door ze met koud water en azijn te deppen. Ontstopper Een schep soda, een flinke kop azijn en daarna heet water in de wc gieten. Dit laat je een nachtje staan. Zet wel een emmer of pot over het afvoergat want de chemische reactie doet gassen ontstaan. Huisstofmijt huistofmijten in uw matras houd je onder controle door de matras regelmatig met een in azijn-wateroplossing gedrenkte spons te doppen. Glansmiddel Tegels, spiegels en douche poets je mooi glanzend op met een in azijn besprenkelde poetsdoek. Kalkaanslag op kranen laatje verdwijnen door er een doekje met azijn een nacht op te leggen. Uitstromers en douchekoppen leg je een nacht in een azijnbadje om de aanslag te doen verdwijnen. Onkruidverdelger ook in de tuin kan azijn een milieuvriendelijk alternatief bieden voor de vele bestrijdingsmiddelen. Een oplossing van vijf à tien procent azijn in water gebruik je als onkruidverdelger. Vooral distels zijn hier, in de eerste twee weken, zeer gevoelig voor.

wasmachine schoonmaken met soda

Wasmachine reinigen - 7 tips voor het schoonmaken

De bekendste schoonmaakeigenschap van azijn is dat het een dierentuin goede ontkalker. Azijn is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief poetsproduct. Het breekt wel de werking van zeep af, gebruik het dus niet samen. Wasverzachter azijn werkt minstens even goed en is zelfs goedkoop zachter voor stoffen als wol en zijde. Doe een flinke scheut azijn in het wasverzachterbakje. Doe het nooit in hetzelfde bakje als uw zeep want dan werkt de zeep niet meer. Ontkalker Waterkokers en koffiezetapparaten kunnen met onverdunde azijn ontkalkt worden. Vul het apparaat met onverdunde azijn en zet het aan. Spoel enkele keren. Ramen/glazen wassen doe een flinke scheut schoonmaakazijn in het water waar je de ramen mee zeemt of uw drinkglazen mee spoelt.

wasmachine schoonmaken met soda

is dus niet uitwisselbaar met baking soda. Er zijn ontelbaar verschillende zepen. In veel recepten wordt Sunlight gebruikt, deze bevat echter dierlijke vetten en is dus niet plantaardig. Marseille-zeep is wel een plantaardige zeep, maar bevat heel vaak palm-olie dat ontbossingen van het regenwoud veroorzaakt. Dit geldt helaas ook voor bijna alle biologische zepen. Enkel bij marseille-zeep waarop uitdrukkelijk staat vermeld "zonder palmolie" kun je er van uitgaan dat deze zeep milieuvriendelijk. De 100 gegarandeerd plantaardige zeep zonder palm-olie is Aleppo-zeep op basis van olijfolie. Azijn azijn ontstaat door het omzetten van alcohol in een zuur, zoals bij wijnazijn. Het kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen in de keuken.

Met dit middeltje maak je je wasmachine het beste schoon

Wasmachine schoonmaken - zorg dat je wasmachine top blijft

Natriumbicarbonaat (natriumwaterstofcarbonaat of nahco3) heeft vele verschillende namen, het wordt ook wel baking soda, zuiveringszout, dubbelkoolzure soda of maagzout genoemd. Het wordt in bakrecepten regelmatig gebruikt als haar rijsmiddel (in plaats van bijvoorbeeld gist). Bij de reactie van baking soda met zuren komt koolzuur vrij. Dit koolzuur zorgt voor de rijzende werking van baking soda. Natriumbicarbonaat is ook zeer veelzijdig te gebruiken in het huishouden. De werking van baking soda ligt in het feit dat het zuren bindt. De zuren worden door die chemische reactie geneutraliseerd. De zuren, die in vuil zitten, die nare geurtjes geven, worden dus niet gemaskeerd, maar echt verwijderd. Baking soda niet verwarren met bakpoeder of soda baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder. Bakpoeder bevat wel baking soda, maar er is ook een zuur aan toegevoegd.

wasmachine schoonmaken met soda

Laat het 10 minuten bruisen en maak het toilet dan met een borstel schoon. Soda (natriumcarbonaat of Na2CO3 ook wel bekend als kristalsoda, was vroeger én van de vier basismiddelen voor de schoonmaak maar is nu nog altijd bruikbaar in het huishouden. Soda heeft een bufferende werking en het maakt water meer basisch waardoor vettige verontreinigingen beter verwijderd kunnen worden. Het is niet alleen milieuvriendelijk maar ook goedkoop. Het is bruikbaar voor veel schoonmaakwerkjes en het werkt licht desinfecterend. Let wel op: soda is niet geschikt voor aluminium, marmer of poreuze gesteenten en delicate stoffen zoals zijde. Milieu carbonaationen slaan gedeeltelijk neer als onoplosbaar zout, en kunnen op die manier uit het huishoudelijk afvalwater worden verwijderd. Het carbonaation komt van nature voor in water en zorgt daar voor het bufferend vermogen. Soda is dus weinig milieubelastend; wel levert het een bijdrage aan de zoutbelasting van het oppervlaktewater. Gezondheid Soda kan vanwege het sterk alkalische karakter irriterend zijn voor de huid en de ogen. Ook bij inslikken kan het sterk irriterend werken.

Wasmachine schoonmaken - de huishoudCoach

Soda kost 2,38 voor 2 kilo, dus 150 gram is warmond 18 cent. Een eetlepel natriumbicarbonaat weegt 20 gram. Natriumbicarbonaat kost 10,35 voor 1 kg, dus 20 gram is 21 cent. De totale kosten van 1 liter afwasmiddel zijn daarmee 39 cent! Zelf afwasmiddel maken is milieuvriendelijk, goedkoop en je hebt veel minder afval, zo lijkt afwassen haast nog leuk te worden. Om het huis te poetsen gebruiken wij enkel een doekje met water. We hebben geen stofzuiger en dus dweilen we onze vloer, ook enkel met water. Waaraan je wat water toevoegt zodat er een smeerbare pasta ontstaat. In een emmer met water en we hebben schone en streeploze ramen. De wc reinigen we met de wc-borstel, dat is alles. wasmachine schoonmaken met soda

Wat heb je nodig: - 80 gram zeep - 5 liter water - hervulbare flessen met eten wijde openingen - eventueel etherische olie voor een geurtje hoe ga je te werk: - rasp de zeep, dit gaat heel gemakkelijk met een grove keukenrasp - kook. Wij gebruiken azijn als wasverzachter en dit werkt prima. Hiervoor gebruiken we gewoon witte azijn, dus geen schoonmaakazijn. Tevens ontkalkt azijn je wasmachine, 2-in-1 dus! Wees niet bang voor een zure lucht, je ruikt er niets van. Eén van de meest gestelde vragen tijdens mijn rondleidingen en lezingen is of het ecologischer is om met de hand af te wassen of een vaatwasser te gebruiken? Ik eerst geprobeerd enkel met soda af te wassen, zoals onze grootmoeders het deden, maar ik vond dat niet fijn, de vaat werd er te "glibberig" door. Met dit recept is dat niet het geval. Het is heel simpel, alles wat je nodig hebt is: ik gebruik een lege fles afwasmiddel van én liter, als je een kleinere fles gebruikt, dan dien je de onderstaande hoeveelheden aan te passen. Dit afwasmiddel schuimt overigens niet, bevriezen maar dat niets af aan de reinigingskracht. Financiële besparing Een soeplepel soda weegt 150 gram.

Wasmachine schoonmaken en reinigen - wasmachine pagina

De kosten voor 1 wasbeurt zijn daarmee 2,5 cent, een besparing van 95! Alternatieve wasmiddelen, er zijn tegenwoordig veel alternatieve wasmiddelen en tips op de markt. De tip om soda aan het wasmiddel waterkefir toe te voegen voor de witte was, hebben we ook een tijdje gedaan, maar daar kreeg ons zoontje ontzettende luieruitslag van. Ook hebben we wasnoten en wasmagneten geprobeerd, maar daarmee werd de was echt niet proper. Er zijn verschillende eco-wasballen op de markt, sommige daarvan maken blijkbaar de was wel schoon, maar datzelfde resultaat wordt ook bereikt door de aanbevolen kleine hoeveelheid wasmiddel die je dient toe te voegen zónder de wasbal. Hier drie onderzoeksresultaten over de eco-wasballen: Consumentebond, tros Radar en, prof. Dat wasnoten en wasballen niet werken, blijkt ook uit onderzoeken van Kassa en Radar: Vragen? Als je vragen hebt over wasmiddel maken, wil ik je aanraden de reacties onder de wasmiddel-blogs te lezen, want veel vragen zijn al eens door anderen gesteld en ook beantwoord. Je leest daar dus tal van adviezen en tips! Vind je daar geen antwoord, dan wil ik je vriendelijk verzoeken mijn blog Inspireren te lezen. En je kan ook een persoonlijk eco-advies aanvragen. Dit recept is bijna hetzelfde als dat het wasmiddel voor de witte was, maar nu is de soda weggelaten omdat dit een licht blekende werking heeft.

wasmachine schoonmaken met soda

Hieronder staat het recept voor de gekleurde was. Financiële besparing: Wij gebruikten altijd Ecover wasmiddel. Dit kost onderkant 18,16 voor 40 wasbeurten, ofwel 45,4 cent per wasbeurt. Mijn eigengemaakte wasmiddel kost slechts 2,5 cent! Soda kost 2,38 voor 2 kilo, dus 80 gram is 9,5 cent. Aleppo-zeep kost 4,95 voor 200 gram. Voor 80 gram zeep betaal je dan 1,98. Voor vijf liter wasmiddel zijn de kosten dus 2,08. Wij gebruiken altijd 60ml wasmiddel voor een wasbeurt (2 doppen van de hergebruikte ecoverflessen). Uit vijf liter wasmiddel gaan bij ons dus 83 wasbeurten.

Wasmachine schoonmaken met azijn

Dus ook veel wasmiddel. Wat heb je nodig: - 80 gram soda - 80 gram zeep shake - 5 liter water - hervulbare flessen met wijde openingen - eventueel etherische olie voor een geurtje, hoe ga je te cadeau werk: - rasp de zeep, dit gaat heel gemakkelijk met een grove. Aan het tv-programma "Voor hetzelfde geld" heb ik meegewerkt wat betreft energie besparen (zie. Blog meer - in de media - video audio ). Maar ook mijn wasmiddel-recept was voor hen een inspiratie om daarover een filmpje te maken. De kosten die in dit filmpje genoemd worden zijn op basis van Sunlight-zeep. Je kan ook 1 liter water in een pan koken en zeep en daarna soda toevoegen, dit in een emmer gieten en daar dan 4 liter heet water aan toevoegen. Of je kan gelijk 1 liter kokend water in een emmer doen, hier zeep en daarna soda aan toevoegen, roeren en als dit is opgelost er nog 4 liter heet water bij doen. Per wasbeurt gebruiken wij ongeveer 60 ml wasmiddel, oftewel twee doppen van de hergebruikte Ecover-wasmiddelflessen. Soda heeft een blekende werking, dus ik gebruik dit recept enkel voor de witte was.

Wasmachine schoonmaken met soda
Rated 4/5 based on 849 reviews
SHARE

wasmachine schoonmaken met soda Balyqu, Thu, May, 10, 2018

Vaak zitten ook hier flink wat aangekoekte zeepresten; wrijf deze met de zachte borstel of de vaatdoek allemaal weg en spoel de holte met water. Plaats daarna het schone zeepbakje terug. Doe een flinke scheut natuurazijn of halve kop soda in de lege trommel en draai een 90 C wasprogramma.

wasmachine schoonmaken met soda Icuvyxoc, Thu, May, 10, 2018

Spoel het bakje daarna goed af en laat het drogen. Ben je liever lui dan moe, overweeg dan om het zeepbakje mee te laten draaien in de vaatwasser: zo is hij in geen tijd weer spic en span en heb jij er geen omkijken naar. Sop daarna de ruimte waar het zeepbakje normaliter in zit uit.

wasmachine schoonmaken met soda Igepy, Thu, May, 10, 2018

Vetluis is geen beestje, maar een verzamelnaam voor stoffen die overblijven nadat haren, huidschilfers en lichaamsvetten een reactie zijn aangegaan met je wasmiddel. Vetluis ontstaat vooral wanneer je vaak op lage temperaturen wast en/of teveel wasmiddel gebruikt; het heeft de vervelende eigenschap dat het je wasgoed vies laat ruiken, de waterhuishouding in je machine ontregelt en vlekken op je wasgoed achterlaat. Hoe meer vetluis je verwijdert, hoe beter dus! Haal het zeepbakje uit je wasmachine en borstel dit schoon.

wasmachine schoonmaken met soda Ohypiv, Thu, May, 10, 2018

De uitdaging: wasmachine schoonmaken, actie:    Wasmachine schoonmaken, tijdsduur:  1 uur. Nodig: Natuurazijn of soda, rol wc-papier of keukenpapier, zachte borstel, vaatdoek, emmertje sop. Aan de slag met je wasmachine schoonmaken! Open de deur van je wasmachine en maak de rubberen rand (manchetrand) met een prop papier goed schoon. Je zult merken dat er grijzige aanslag vanaf komt, die vetluis heet.

wasmachine schoonmaken met soda Ratoxa, Thu, May, 10, 2018

Ja, zelfs een wasmachine een apparaat dat toch ontworpen is om kleding schoon te maken kan vies worden! Kalkaanslag, vetluis, aangekoekte zeepresten in het zeepbakje: het zijn allemaal zaken die de werking van je wasmachine nadelig kunnen beïnvloeden. In de boenklus van deze maand storten we ons daarom op het reinigen van dit onmisbare huishoudelijke apparaat, zodat je wasgoed straks weer schoon en frisruikend de wasmachine verlaat.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: